Naturel Sızma Çiğ Zeytinyağı - Taş Baskı HER DAMLASI KIYMETLİ. DOĞAL KATKISIZ. GERÇEK. Naturel Birinci Zeytinyağı - Taş Baskı Gelibolu Tarihi Yarımadası Eceabat'ta yaşayan asırlık zeytin ağaçlarından el ile kasalara toplanan zeytinler, aynı gün yıkanarak hava teması kesilmiş geleneksel granit taş değirmende kırılıyor ve zeytin hamuruna dönüştürülüyor. Zeytin hamuru Çelik Pres ile sıkılarak, çelik tanklarda dinlendiriliyor ve Natürel Birinci Zeytinyağı elde ediliyor. Sadece çelikten yüzeyler ile teması yağın asitliğini koruyor. Bu yöntemler, zeytinin kendine has nefaset, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı o geçmiş zamanlardaki rayihalı zeytinyağına dönüşmesini sağlıyor. Bu özel sızma zeytinyağlarını ekmeğinize damlatın, rayihası damağınıza dolsun...Özellikle sabah kahvaltılarında ve salatalarda kullanılması önerilir. Isısal işlem gördüğünde yüksek antioksidan özelliklerini kaybedebilir “Sızma Zeytinyağı, bünyesinde Omega 9 ve Omega 6 yağ asidi barındırır, özellikle Omega 9 bakımından oldukça zengindir. E, A ve K vitaminleri içerir. Dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağından da çıkan Sgualene adlı madde, sızma zeytinyağında da bol miktarda bulunur. Ayrıca zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde kansere karşı hücreleri korur.”
|