Ürünler>Domates

Kilye Domates

‘Sadece Domates’ gerçekten de sadece domates, içine başka hiçbirşey eklenmiyor!

Doğranmış / Soyulmuş
Çanakkale domatesleri Temmuz, Ağustos aylarında kasalara toplanır, el ile soyulur, çekirdekleri ayıklanır ve doğranır(Doğranmış Domates). Bütün bırakılır(Soyulmuş Domates). İlave bir katkı maddesi ilave edilmeden hemen cam kavanozlara koyularak pastorize edilir. Katkı ve kimyasal içermeyen 'Sadece Domates"ler kullanmak için açıldığında ancak pazardan taze alınan sebze ve meyvelerin dolaplarımızda bekleyebileceği süre kadar dayanabiliyor. Kavanozları açtıktan sonra, kullanmadığınız kısımı buzdolabında muhafaza ediniz ve hava temasını önlemek için mutlaka üzerine zeytinyağı ilave ediniz. “Sadece Domates”ler el emeği ile elde edildiği ve tek tarladan toplandığı için ancak sınırlı miktarlarda üretilebiliyor.

Soğuk bir kış gününde, arka bahçenizden toplanmış gibi olan doğranmış "Sadece Domates"leri taze tadında, yemeklere koyabilir, domates sosu olarak mantılarda, makarnalarda kullanabilir, üzerine 2 yumurta kırarak harika bir menemen yapabilirsiniz. Soyulmuş, bütün "Sadece Domates"leri etli dolma çeşidi olarak veya fırında balıkların yanında bütün olarak garnitür niyetine kullanabilirsiniz. Taze Mozerella, fesleğen ve Kilye Natürel Çiğ Sızma Zeytinyağı ile harika bir salata yapabilirsiniz.

“Domateste, A ve C vitaminleri, folik asit, potasyum, gıda lifi ve koruyucu antioksidanlar bulunmaktadır. Kimyasallardan arınarak hazırlanması sayesinde daha fazla flavonoit içermektedir. Mevsiminde yetişen domates cildinizi korur, yaşlanmaya karşı savaşır, gribi önler, kolesterolü düzenler.”

KİLYE'DEN ÖNEMLİ İPUÇLARI:
Ürünlerimizin bozulma potansiyelinden gururla bahsettiğimiz bir dönemdeyiz. Demek ki hala canlılar, pazardan aldığımız meyve sebzeler kadar saklama süreleri var. Kilye ürünleri tamamen doğal yöntemler ile katkı, koruyucu veya raf ömrü uzatıcı kimyasallar kullanılmadan üretilmektedir, dolayısı ile raflardaki diğer konvansiyonel ürünlere göre daha çabuk bozulma eğilimi-küflenme/böceklenme riski taşıyorlar. (Bu da ürünün hala canlı, taze olduğunu gösteriyor) Siparişlerinizi oluştururken, ürün alımlarınızı, adetleri bekletme koşullarınızı ve süresini göz önüne alarak oluşturursanız olumsuz sonuçlardan korunmuş olursunuz. Alım sonrası kendi rafınızda uzun süre beklerse bu gibi durumlar yaşanabiliyor.

Özellikle:
-
DOĞRANMIŞ DOMATES– Koruyucu, raf ömrü uzatıcı kimyasal içermediği, tuz bile eklenmeden hazırlandığı için ambalaj açıldığında tamamı kullanılmalı ya da üzerine zeytinyağı eklenmelidir. Aksi halde yüzeyde küflenme yapabilir.
- SALÇA ve ACUKA larımız için de en eski zamanlarda anneannelerimizin yaptuğı gibi- açıldıktan sonra üst tabakasının hava ile temasını kesmek için zeytinyağı eklenmelidir. Hava ile temas eden yüzey bekletildiğinde hemen küflenme yapar. Bunu önleyerek uzun bir süre kullanabilirsiniz. Ürün gramajlarımız da fazla bekletilmemelerine göre ayarlanmıştır.


Domates Salçası
TÜM YEMEKLERDE LEZİZ YAZ DOMATESİ.
Kilye Domates Salçası için kullanılan domatesler sofralık kalitedeki domateslerden yapılmaktadır. Pastörize edilmiş, ilave koruyucu katkı maddesi koyulmamıştır. Yemek yapımı dışında genel kullanımdan farklı olarak, kızarmış ekmek üzerine sürülerek tüm lezzeti pişmeden de tadılabilir.

Acuka
FARKLI VE SAĞLIKLI KAHVALTILAR İÇİN SİHİRLİ BİR KARIŞIM.
Bir çeşit meze olan Acuka, Çerkez ve Azeri kahvaltılarında tüketilir. Domates salçası, biber salçası, ceviz, sızma zeytinyağı ile kimyon, kekik ve karabiber gibi baharatların karışımından hazırlanır. Kilye Acuka acısız olarak yapılmıştır. ACIILI ve ACISIZ 2 ayrı ürün olarak üretilir.

"Kilye Acuka ile içinden sağlık fışkıran hızlı bir kahvaltı ile güne başlayın... Özellikle maydonoz ile birleştiğinde metabolizmayı hızlandırır, diyetinize katkıda bulunur."

ba

shop.kilye.com.tr