Ürünler>Zeytinyağı
Kilye zeytin/zeytinyagi üretim bölümünde, zeytinin kendine has nefasetini, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı geçmiş zamanlardaki enfes rayihalı zeytinyağına dönüşmesi sağlanıyor. Geleneksel yöntemlerden granit taş baskı sistemi ile has sızma zeytinyağı elde ediliyor. Taş baskı sızma zeytinyağı elde etme sisteminin her aşamasında zeytinin asitlenmesini önleyici özel ekipman ve yöntemlere başvuruluyor, öğütme ve sıkımda hava ile teması minimumda tutuluyor. Bu sayede elde edilen sızma zeytinyağının asitlik değeri 0'a en yakın değere geliyor. Sızma zeytinyağları için kabul edilen bu değer Oleic Acid cinsinden maximum %0,08'dir. Özellikle 'Çiğ Sızma Yağ' olarak adlandırılan, taş baskı sonrasi kendiliğinden sızan zeytinyağının kepçeler ile toplanması ile elde edilen sızma zeytinyağı Kilye'nin en gurur duyarak üretttiği ve lezzet tutkunlarının vazgeçemediği ürünler arasındadır.
Naturel Sızma Çiğ Zeytinyağı - Taş Baskı
Geleneksel Taş Değirmen Sızma Zeytinyağı
HER DAMLASI KIYMETLİ. DOĞAL KATKISIZ. GERÇEK.
Gelibolu Tarihi Yarımadası Eceabat'ta yaşayan asırlık zeytin ağaçlarından el ile kasalara toplanan zeytinler, aynı gün yıkanarak hava teması kesilmiş geleneksel granit taş değirmende öğütülüyor. Yüksek hijyenli çelik yüzeyler üzerinden kendiliğinden süzülen yağın kepçelerle toplanması ile Kilye Natural Sızma/Çiğ Yağ elde ediliyor. Bu yağ, başka hiçbir işleme tabi tutulmadan çelik tanklarda dinlendirilerek tortusundan arındırılıyor. Bu yöntemler, zeytinin kendine has nefaset, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı o geçmiş zamanlardaki rayihalı zeytinyağına dönüşmesini sağlıyor. Sıfıra yakın değerde, çok düşük asitlikteki bu özel yağ, el emeği ile elde edildiği için ancak çok sınırlı miktarlarda üretilebiliyor.
Naturel Birinci Zeytinyağı - Taş Baskı
Geleneksel Taş Değirmen Sızma Zeytinyağı
Gelibolu Tarihi Yarımadası Eceabat'ta yaşayan asırlık zeytin ağaçlarından el ile kasalara toplanan zeytinler, aynı gün yıkanarak hava teması kesilmiş geleneksel granit taş değirmende kırılıyor ve zeytin hamuruna dönüştürülüyor. Zeytin hamuru Çelik Pres ile sıkılarak, çelik tanklarda dinlendiriliyor ve Natürel Birinci Zeytinyağı elde ediliyor. Sadece çelikten yüzeyler ile teması yağın asitliğini koruyor. Bu yöntemler, zeytinin kendine has nefaset, koku ve lezzetini kaybetmeden tıpkı o geçmiş zamanlardaki rayihalı zeytinyağına dönüşmesini sağlıyor.
Bu özel sızma zeytinyağlarını ekmeğinize damlatın, rayihası damağınıza dolsun...Özellikle sabah kahvaltılarında ve salatalarda kullanılması önerilir. Isısal işlem gördüğünde yüksek antioksidan özelliklerini kaybedebilir
“Sızma Zeytinyağı, bünyesinde Omega 9 ve Omega 6 yağ asidi barındırır, özellikle Omega 9 bakımından oldukça zengindir. E, A ve K vitaminleri içerir. Dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağından da çıkan Sgualene adlı madde, sızma zeytinyağında da bol miktarda bulunur. Ayrıca zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde kansere karşı hücreleri korur.”