Ürünler>Tatlı Kırmızı Biber
Kilye Közbiberim
KIRMIZI BİBERİ KÖZLEDİK. KAVANOZA KOYDUK.
Tatlı kırmızı biberler taş köy fırınında közlenir, kabukları soyulur. Su, sirke sarımsak eklenerekpastörize edilir. İlave katkı maddesi koyulmamıştır. Akşam sofralarında meze olarak kullanılabileceği gibi, kahvaltılarda da tercih edilir. Özellikle lor peyniri ve köy ekmeği ile uyumu mükemmeldir.
“Araştırmalara göre kırmızı biber yeşilden daha yararlıdır ve daha fazla besin maddesi içerir. Kırmızı biber içerisinde bulunan likopen kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. Antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Kolayca kilo vermenizi sağlar. Vücut sıcaklığını artırır ve oksijen gereksinimi yaratır. Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir. B vitamini beynin gelişimi için oldukça önemlidir. Vücut metabolizmasını olumlu etkiler. E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır. Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur.”
Kilye Biber Salçası
SADECE TATLI KIRMIZI BİBERDEN YAPILIR. TUZ İÇERMEZ.
Paprika iri kırmızı biberler ezilerek konsantre edilmesi ile Duble Konsantre Biber salçası elde edilir. Pastörize edilmiş, hiçbir katkı maddesi koyulmamıştır. Yemek yapımı dışında genel kullanımdan farklı olarak, kızarmış ekmek üzerine sürülerek de tüketilebilir.
ACIILI ve ACISIZ, 2 ayrı ürün olarak üretilir.
Acuka
FARKLI VE SAĞLIKLI KAHVALTILAR İÇİN SİHİRLİ BİR KARIŞIM.
Bir çeşit meze olan Acuka, Çerkez ve Azeri kahvaltılarında tüketilir. Domates salçası, biber salçası, ceviz, sızma zeytinyağı ile kimyon, kekik ve karabiber gibi baharatların karışımından hazırlanır. Kilye Acuka acısız olarak yapılmıştır.
ACIILI ve ACISIZ, 2 ayrı ürün olarak üretilir.
"Kilye Acuka ile içinden sağlık fışkıran hızlı bir kahvaltı ile güne başlayın... Özellikle maydonoz ile birleştiğinde metabolizmayı hızlandırır, diyetinize katkıda bulunur."