Ürünler>Pekmez/Tahin

Pekmez

SADECE ÜZÜMDEN. ŞEKER İLAVESİZ. KATKISIZ.
Senin pekmezin hangi üzümden?

Aile bağları Bozokbağ’ın üzümleri, bağbozumunda toplanır, özenle yıkanır, kontrollü ısıda belirli sürede kaynatılarak konsantre edilir. Hiçbir koruyucu kimyasal ve katkı maddesi kullanılmadan,  tamamen doğal bir şekilde üzüm pekmezi elde edilir. Kıvam veya tad sağlamak için şeker eklenmez. Sadece üzümün kendi şekeri bulunur. Genelde üretilen tüm pekmezlerden farkı TEK bağdan, ÜST KALİTEDE ve TEK üzüm çeşidinden yapılmasıdır. Dolayısıyla her pekmez çeşidi benzersiz aromaya sahiptir. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen pekmezlerin dibinde tortu birikebilir, bu tortuyu sıvı kısım ile karıştırmadan kullanırsaniz geleneksel kıvamda kullanmış olursunuz. Pekmezde önemli olan kısım sıvı bölümüdür.

Bir dilim kızarmış köy ekmeğine taze lor peyniri ve Kilye Üzüm Pekmezi damlatarak benzersiz bir lezzet yaratabilirsiniz. Ayrıca yeşil salatanıza, sos olarak hazırlayacağınız limon ve sızma zeyinyağının içine 2 tatlı kaşığı Kilye Pekmez ilave ettiğinizde mayhoş bir aroma ve lezzet elde edebilirsiniz.

“Pekmezin içinde B1, B2 vitaminleri ve çeşitli mineraller bulunmaktadır. Vücutta kan yapımında kullanılması, enerji vermesi, iştah açması belirgin özelliklerindendir.  Mide, bağırsak ve böbrekler üzerine olumlu etkileri vardır. Damar sertliğine iyi gelir ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Yüksek antioksidan değerine sahiptir.”

KİLYE'DEN ÖNEMLİ İPUÇLARI:
Ürünlerimizin bozulma potansiyelinden gururla bahsettiğimiz bir dönemdeyiz. Demek ki hala canlılar, pazardan aldığımız meyve sebzeler kadar saklama süreleri var. Kilye ürünleri tamamen doğal yöntemler ile katkı, koruyucu veya raf ömrü uzatıcı kimyasallar kullanılmadan üretilmektedir, dolayısı ile raflardaki diğer konvansiyonel ürünlere göre daha çabuk bozulma eğilimi-küflenme/böceklenme riski taşıyorlar. (Bu da ürünün hala canlı, taze olduğunu gösteriyor) Siparişlerinizi oluştururken, ürün alımlarınızı, adetleri bekletme koşullarınızı ve süresini göz önüne alarak oluşturursanız olumsuz sonuçlardan korunmuş olursunuz. Alım sonrası kendi rafınızda uzun süre beklerse bu gibi durumlar yaşanabiliyor.

Özellikle:
- ÇİFTE KAVRULMUŞ TAHİN– Kısmi kabuğu ile sıkıldığı için ve hiçbir katkı maddesi içermediği için kavanozda bekledikçe sertleşme, sıkma yapabilir. Benmaride biraz ısıtıp karıştırın. Tahinin yağı her zaman üste çıkacağı için kullanmadan önce karıştırınız.

Tahin

%100 ORGANİK SUSAM. KATKISIZ.
Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat’ta organik olarak yetiştirilen susam taneleri, özenle toplandıktan sonra özel makine kullanılarak öğütülür, kavrulur ve ilave koruyucu v.b. katkı maddesi kullanılmadan eski zamanlardaki geleneksel tahin elde edilir. Susamın tanelerinin kepeği özellikle içlerinde bırakılır. Tahinin içinde %100 susam bulunmaktadır.

Tahin Çifte Kavrulmuş

Klasik tahin elde etmek için özel makinasında kabukları ile birlkte öğütülen susam taneleri, çifte kavrulur ve ilave koruyucu katkı maddesi kullanılmadan eski zamanlardaki geleneksel tahin elde edilir.

“Tahinin hammaddesi olan susamda yüzde 30'un üstünde protein vardır. A, B ve E vitaminlerince de zengindir. Demir, Kalsiyum ve Lesitin bakımından çok zengindir. Yüksek E vitamin oranı ile güçlü bir doğal antioksidandır. Bağışıklık arttırıcıdır. Özellikle susamın yağı çocuklar için son derece besleyicidir ve doktorlar tarafından özellikle önerilir.”

shop.kilye.com.tr

 

 

 

ba

shop.kilye.com.tr