Kilye Doğal Ürünler
Eceabat'taki aile bağlarında ve tarihi yarımadada mevsiminde yetişmiş, organik veya iyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip tarlalardan toplanan yerli tohumdan üretilmiş mahsüller Kilye üretim tesislerinde özenle işleniyor. Kilye Doğal Ürünleri; Taş Baskı Sızma Zeytinyağı, Doğal Fermente Şarap Sirkeleri, Organik Koruk Suyu, Sofralık Zeytin Çeşitleri, Zeytin Ezmesi, Domates Konservesi, Domates Salçası, Biber Salçası, Kırmızı Közbiber, Acılı-Acısız Acuka, Kapari, Kapari Karpuzu, Turşu, Pekmez, Tahin, Reçel, Marmelat, Bal,' Kilye Fırından'', 'Kilye Bahçeden' 'Kilye Bağdan' ve "Organik Un" ürünlerinden oluşuyor
Kilyeden önemli ipuçları:
Ürünlerimizin bozulma potansiyelinden gururla bahsettiğimiz bir dönemdeyiz. Demek ki hala canlılar, pazardan aldığımız meyve sebzeler kadar saklama süreleri var. Kilye ürünleri tamamen doğal yöntemler ile katkı, koruyucu veya raf ömrü uzatıcı kimyasallar kullanılmadan üretilmektedir, dolayısı ile raflardaki diğer konvansiyonel ürünlere göre daha çabuk bozulma eğilimi-küflenme/böceklenme riski taşıyorlar. (Bu da ürünün hala canlı, taze olduğunu gösteriyor) Siparişlerinizi oluştururken, ürün alımlarınızı, adetleri bekletme koşullarınızı ve süresini göz önüne alarak oluşturursanız olumsuz sonuçlardan korunmuş olursunuz. Alım sonrası kendi rafınızda uzun süre beklerse bu gibi durumlar yaşanabiliyor.
Özellikle:
-
ÇİFTE KAVRULMUŞ TAHİN– Kısmi kabuğu ile sıkıldığı için ve hiçbir katkı maddesi içermediği için kavanozda bekledikçe sertleşme, sıkma yapabilir. Benmaride biraz ısıtıp karıştırın.
-
ORGANİK UNLAR–Raf ömrü uzatıcı koruyucu içermediği için böceklenme/kurtlanma yapabilir. Serin ve kuru yerde kısa süre muhafaza edin, çabuk tüketilmesini öneririz. Unlarımız haftalık olarak paketlenir. biz de raflarımızda bekletmiyoruz.
-
DOĞRANMIŞ DOMATES– Koruyucu, raf ömrü uzatıcı kimyasal içermediği, tuz bile eklenmeden hazırlandığı için ambalaj açıldığında tamamı kullanılmalı ya da üzerine zeytinyağı eklenmelidir. Aksi halde yüzeyde küflenme yapabilir.
-
SALÇA ve ACUKA larımız için de en eski zamanlarda anneannelerimizin yaptığı gibi- açıldıktan sonra üst tabakasının hava ile temasını kesmek için zeytinyağı eklenmelidir. Hava ile temas eden yüzey bekletildiğinde hemen küflenme yapar. Bunu önleyerek uzun bir süre kullanabilirsiniz. Ürün gramajlarımız da fazla bekletilmemelerine göre ayarlanmıştır.